Aplikacije na mobilnim telefonima su postale suštinski deo naše svakodnevnice. Neke od njih su dizajnirane da nas zabavljaju satima, a druge nam olakšavaju život na razne načine. Ako su ti dosadile aplikacije koje imaš i želiš da probaš nešto novo, isprobaj našu listu deset korisnih aplikacija koje smo izabrali za tebe.

Spendee (iOS and Android)

Da li želiš da imaš ekonomičan plan za poboljšanje tvojih finansija i raspodelu sredstava? Pa, ovo je aplikacija za one koji žele da drže troškove pod kontrolom. Sa Spendee možeš da pratiš svoje troškove i dnevne transakcije i analiziraš svoje prihode jednostavno i efikasno.

Cookpad (iOS and Android)

Ova sjajna aplikacija nudi raznovrsnost recepata širom sveta i čini svakodnevno kuvanje zabavnim! Cookpad je najbolja aplikacija za pronalaženje, čuvanje i deljenje ukusnih domaćih recepata i objavljivanje tvojih. Ne samo da možeš da pretražuješ recepte po imenu, već i po sastojcima koji su uključeni u njih.

Runtastic (iOS and Android)

Runtastic je sjajna aplikacija i za početnike i za eksperte. Dizajnirana je da ti drži pažnju, vodi te, prati tvoje fizičke aktivnosti i deli ih sa tvojim prijateljima i porodicom. Aplikacija ti omogućava da pratiš svoje kalorije, tempo, kilometražu i brzinu kada voziš svoj bicikl, džogiraš ili izvodiš različite kardiovaskularne vežbe.

Bike Repair (iOS and Android)

Ova izuzetno korisna aplikacija je must – have resurs za svakog vlasnika bicikla. Pruža ti mnogo korisnih slika i jednostavnih vodiča kako popraviti različite vrste bicikala sa objašnjenjima čestih problema. Takođe daje jednostavne savete kako zbrinuti povrede posle pada sa bicikla i predlaže odgovarajuću odeću za vremenske prilike pre nego što započneš svoje putovanje.

MomentCam (Android, iPhone, iPad, PC)

Ova aplikacija ti omogućava da “pretvoriš” svoje fotografije u smešne crtaće i emotikone koristeći detekciju lica. Prvo, MomentCam uzima tvoju sliku, a potom generiše crtanu verziju slike i kreira čak i animacije. Ti možeš onda editovati svoj lik štipkanjem oblika lica, kose i obrva, staviti naočare ili promeniti celokupan izgled karikature. Ova aplikacija je takođe obogaćena neverovatnom opcijom koja dozvoljava korisnicima da konvertuju grupne fotografije u animirane gifove.

MSQRD (iOS and Android)

Ovo je super zabavna aplikacija za igru. Dodaj selfi maske svojim fotografijama i pretvori sebe u svoju omiljenu životinju, zombija ili superheroja. Svaka maska odgovara karakteristikama baš tvoga lica i ponavlja tvoje pokrete. Možeš da transformišeš svoje lice na bezbroj načina i čak da razmenjuješ lica sa svojim prijateljima.

Prisma (iOS and Android)

Ova impresivna aplikacija za unapredjenje fotografija može da pretvori najdosadnije fotografije u umetnička dela birajući stilove poznatih umetnika: Van Goga, Munka i Pikasa. Prisma je izuzetno jednostavna za korišćenje: samo se fotografišite ili izaberite neku fotografiju, kropujte je i dodajte efekat. Jednom kada primenite filter možete da smanjite ili povećate intenzitet pre nego što dobijete opciju čuvanja slike i deljenja na društvenim mrežema.

Musixmatch (iOS, Android, Windows Phone)

Musixmatch je najveća svetska platforma tekstova koja automatski pronalazi tekstove tvojih omiljenih pesama na svim jezicima. Dok se čuje pesma na tvom uređaju, tekst se automatski pojavljuje na ekranu. Možeš da pretražuješ pesme koristeći samo jedan stih, identifikuješ pesmu koja se čuje oko tebe i vidiš čak i prevod teksta dok traje muzika.

Snapchat Filter (iOS, Android i PC)

Sećate li se Daga, ljupskog psa iz Dizni – Piksarovog Up – a? Jedna od opcija na Snapchat Filter – u, ako je pravilno korišćena, može da pretvori tvog psa u Daga. Samo okreni front – facing kameru i i fokusiraj je na svog psa – kao za selfi. Zadrži ekran dok aplikacija ne prepozna lice tvog psa, izaberi filter “funhouse mirror” i klikni na njega. Rezultat će ti istopiti srce.

Binder (iOS and Android)

Ova aplikacija ti pomaže da okončaš svoju vezu. Možda izgleda kao šala, ali istina je da Binder koriste stotine ljudi širom sveta. Izaberi pol svog partnera, dodaj njegovo ime i broj telefona, izaberi na listi razloga zašto je gotovo izmedju vas i udari u metu. Takodje imaš opciju da dodaš njegovu ili njenu fotografiju radi jačeg efekta. Aplikacija će se pobrinuti za ostatak. Tvoj bivši partner će dobiti poruku koja objašnjava zašto mu govoriš zbogom, a možeš je čak pojačati govornom porukom od 37 sekundi nekog Škota nasumice izabranog. Mi mislimo da je to previše smešno da bi bilo shvaćeno ozbiljno.


Prevod: Dajana Lazarević ◊ Izvor: Bright Side