Bojim se da sanjam

Bojim se da krenem na spavanje. Evo, kuvam već treću kafu nadajući se da ću, iako preumorna, uspeti još malo da odložim odlazak u krevet.

Bojim se da ćeš me opet sačekati sklupčan s one druge strane razuma, zatvoren u podsvesti, spreman da napraviš haos u mojim mislima, da mi još jedan dan učiniš nepodnošljivim terajući me da razmišljam o onome što više nikada neću imati.

Razmišljam o tome kako nam život namesti čudne stvari. Ono što sam nekada smatrala slatkim snovima, sada se pretvaraju u noćne more.

Svake te noći sanjam, već punih mesec dana. Uvek isto! Ljubiš me i voliš lepše nego ikada. Osećam tvoj dodir kao na javi, dodirujem ti usne željna da zauvek budu tu na mojima i konačno sam spokojna. Dok prelazim rukom preko tvoga lica, zapažam svaku sitnicu, osećam svaku emociju i držim se čvrsto za nju. Obećavaš mi da ćemo zauvek biti srećni zajedno. Voliš me više od svega i ne možeš zamisliti svoj život bez mene. Onda te zagrlim i mojoj sreći nema kraja. Letim u snu, volim ceo svet. Konačno sam srećna.

Nekada sam se zbog toga budila usplahirena, poletna i presrećna što si mi pružio takvu javu, da se u snovima samo dopunjuje.

Sada se bojim. Osećam da ne mogu više to da podnesem.

Bojim se da ću izgubiti predstavu o realnosti, da će doći trenutak kada neću moći da ustanem iz kreveta, jer neću moći da se oprostim od tebe.

Tebe nema, mi više ne postojimo, ali opet osećam svaki tvoj dodir kao da si stvarno bio tu kraj mene. Mnogo smo vremena proveli zajedno, moja te koža nije zaboravila, u mom sećanju je zauvek urezana svaka tačka na tvom telu, svaki izraz tvoga lica, tvoj miris…

Opet, prevarim se i na trenutke pomislim da je bolje imati te bar i u snu, nego te uopšte nemati. A, onda shvatim, da što ti više prostora pružim noću, to će me dan više boleti.


Izvor fotografije: www.pinterest.com


 

Ceca voli da analizira, objašnjava sebi postupke i ljude, i neprestano se trudi da razume svet oko sebe. Veruje u bajke i jednoroge, a boji se pomisli da nismo svi, bar pomalo, dobri. Smatra da su ljubav i prijateljstvo osnova sreće. Duboko emotivno i razmaženo biće, koje daje sve od sebe da se svakoga dana promeni nešto nabolje.