CLU Gvarnerius: Isidora Dramićanin svira sonate Betovena i Bramsa

Prolećni deo 7. sezone ciklusa koncerata ”FMU i Gvarnerius nagrađuju” svečano će biti zatvoren koncertom višestruko nagrađivane violinistkinje Isidore Dramićanin, koji će se održati u sredu, 27. juna 2018. godine, sa početkom u 20 časova, u Centru lepih umetnosti “Gvarnerius”. Na programu koncerta su Betovenove i Bramsove sonate a mlada violinistkinja nastupiće uz klavirsku saradnju Mine Ristić.

Ulaz na koncert je slobodan.

Ciklus koncerata “FMU i Gvarnerius nagrađuju” nastaviće se u septembru a do kraja godine biće održano još 15 koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Isidora Dramićanin rođena je 1994. godine u Beogradu. Muzičku školu “Kosta Manojlović” u Zemunu upisala je sa sedam godina kod prof. Sande Dramićanin. Godine 2012. završava školu kao đak generacije. Studije violine upisuje kod prof. Ivane Žikić Aćimoski na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a 2016. godine diplomira i upisuje master akademske studije u istoj klasi. Od 2014. radila je sa prof. Dejanom Mihajlovićem, a sada radi sa Nemanjom Radulovićem. Tokom svog školovanja osvajala je mnoge nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima kao solista (Beograd, Niš, Sremska Mitrovica, Pariz, Haskovo), kao i u kamernim ansamblima (Beograd, Sremska Mitrovica, Barleta-Italija). Članica je i koncertmajstor kamernog ansambla ,,Taurunum“, sa kojim je svirala u mnogim salama u Srbiji i inostranstvu. Pohađala je masterklasove kod  Ane Kandinskaje, Timura Meljnika, Stefana Milenkovića, Romana Simovića, Micho Dimitrova. Kao solista je nastupala u svim značajnim salama Beograda (Kolarac, Filharmonija, Madlenijanum, Ruski dom, Etnografski muze, Galerija Artget, Galerija SANU, Studentski kulturni centar).

Sedmu sezonu ciklusa koncerata najboljih akademaca Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu podržava Ministarstvo kulture i informisanja.