Diplomski koncert talentovanog mladog flautiste Strahinje Radoičića

Talentovani mladi flautista Strahinja Radoičić, dobitnik brojnih nagrada na takmičenjima “Tahir Kulenović”, „Davorin Jenko”, Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, održaće diplomski koncert u Ustanovi Gvarnerius u petak, 8. juna 2018. godine sa početkom u 19 časova. Strahinja će nastupiti uz klavirsku saradnju Mirjane Pajević a na programu koncerta su dela Štamica, Gobera, Kelera, Vauda i Šumana. Ulaz je slobodan.

Strahinja Radoičić, rođen 2000. godine, na završetku je srednjoškolskog obrazovanja kao maturant srednje muzičke škole “Dr Vojislav Vučković” i Pete beogradske gimnazije, tokom kojeg je uspeo da održi odličan uspeh.

Počeo je da svira flautu sa sedam godina u klasi prof. Ivane Popović.

Usavršavajući se u radu sa istaknutim umetnicima, kao što su: Dieter Flury (Bečka filharmonija), Peter-Lukas Graf (muzička akademija u Bazelu), Pierre-Yves Artaud (Pariski konzervatorijum), Philippe Allain-Dupré (konzervatorijum u Parizi i Tuluzu) i Ljubiša Jovanović (Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu), Strahinja ostvaruje zapažene rezultate.

Izuzetne uspehe ostvario je na domaćim i međunarodnim takmičenjima: Festivalu flauta u Valjevu “Tahir Kulenović”, Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko” i Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije.

Nastupao je na mnogim koncertima kao solista i kao član kamernih i orkestarskih ansambala u organizaciji muzičke škole povodom raznih događaja, od kojih se izdvaja nastup sa umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, u izvedbi Hajdnovog koncerta u D-duru, kao i u organizaciji Filharmonije mladih „Borislav Pašćan”.