FMU i Gvarnerius nagrađuju – koncert baritona Marka Pantelića

U utorak, 23. oktobra (20h) posetioce Centra lepih umetnosti “Gvarnerius” očekuje solistički koncert baritona Marka Pantelića, koji će nastupiti uz klavirsku saradnju Milice Ilić. Na programu koncerta su dela Dvoržaka, Mocarta, Čajkovskog, Gunoa i Rosinija, a ulaz je slobodan.
Ovaj koncert deo je sedme sezone ciklusa “FMU i Gvarnerius nagrađuju” koji predstavlja najbolje studente Fakulteta muzičke umetnosti i odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Bariton Marko Pantelić dobitnik je nagrada Fonda za mlade talente Republike Srbije, nagrade Fonda “Jelena Mihailović” za najboljeg studenta solo pevanja, niza nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima u Srbiji i Hrvatskoj a trenutno je apsolvent Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavao se u Njujorku i Montrealu (Međunarodni i Kandaski institut vokalne umetnosti), Moskvi (Novi operski svet), a trenutno u Operskom studiju Narodnog pozorišta u Beogradu. Pohađao je kurseve Davida Bižića i Đorđa Nešića. Nastupao je u produkcijama Nove Beogradske opere, Opere i teatra Madlenianum, Narodnog pozorišta u Beogradu, Operosa Montenegro Opera Festivala, te na scenama Kamernog muzičkog teatra u Moskvi i Rumunske nacionalne opere u Temišvaru. Osim operskih uloga, od kojih se izdvajaju Zoroastro (Orlando), Mazeto (Don Đovani), Dandini (Pepeljuga), Marčelo (Boemi), Tonio (Pajaci), Falke (Slepi miš), Onjegin (Evgenije Onjegin) i Redžep-aga (Na uranku), neguje kamernu vokalnu liriku. Nastupao je sa horovima Radio televizije Srbije, AKUD “Ivo Lola Ribar” i “Obilić”, Umetničkim ansamblom “Stanislav Binički”, Beogradskim simfoničarima, na festivalima Mokranjčevi dani, SOMUS, Dani orgulja, BEMUS…