Plastične flaše bi uskoro mogle da postanu deo prošlosti zahvaljujući ovim neverovatnim jestivim vodenim mehurima, koje je kreirao tim za inovativna održiva pakovanja, smešten u Londonu.

Mehuri nazvani „Ooho!“  kreirani su obavijanjem gutljaja pijaće vode jestivom membranom, napravljenom od prirodnog ekstrakta morskih algi. Ništa se ne baca, a produkt je potpuno biorazgradiv za četiri do šest nedelja, ako nije konzumiran.

Tim iza ove briljantne ideje zove se Skipping Rocks Lab, a sastavljen je od grupe diplomaca inženjeringa sa RCA (Kraljevskog koledža umetnosti) i Kraljevskog koledža u Londonu, koji su prvi predstavili svoju revolucionarnu ideju 2013. godine. Od tada, oni naporno rade da svoje snove pretvore u stvarnost, a internet stranica za finansiranje, koju su skoro otvorili, sakupila je oko 600 000 britanskih funti (750 000 američkih dolara) za samo nekoliko dana.

S obzirom na to da je procenjeno da samo SAD godišnje iskoristi 35 biliona plastičnih flaša i na to da su potrebne stotine godina da se plastične flaše za vodu razgrade, ovo zvuči kao briljantna ideja iza koje bi svako stao.


prevela Dajana Lazarević ◊ izvor teksta i fotografija: Bored Panda