Koncert Atanasije Stanišić, Katarine Nikolić i kvinteta “Deux Semaines”

U okviru 7. sezone ciklusa koncerata “FMU i Gvarnerius nagrađuju” u sredu 20. juna 2018. godine, sa početkom u 20 časova, koncertnu scenu Ustanove Gvarnerius podeliće sjajni mladi umetnici, najbolji studenti gudačkog i klavirskog odseka Fakulteta muzičke umetnosti u Beograduviolinistkinja Atanasija Stanišić uz klavirsku saradnju Katarine Nikolić i kvintet „Deux Semaines“.

U prvom delu koncerta nastupiće violinistkinja Atanasija Stanišić, laureat Muzičkog festivala u Aranđelovcu (2014) i Međunarodnog takmičenja gudača u Nišu (2015), dobitnica prve nagrade na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola (2014). Atanasija Stanišić izvešće Šubertovu Sonatinu u a molu uz klavirsku saradnju Katarine Nikolić, višestruko nagrađivane mlade pijanistkinje sa preko dvadeset nagrada na brojnim međunarodnim i republičkim takmičenjima.

U drugom delu koncerta nastupiće kvintet „Deux Semaines“ koji čine mladi violinisti Kata Stojanović i Lazar Nikolić, violista Nemanja Adamović, violončelista Pavle Popović i pijanista Nikola Zaringer. Kvintet “Deux Semaines” osnovan je oktobra 2017. godine u okviru klase profesora Dejana Subotića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Za 9 meseci koliko kvintet postoji ostvario je zapažene nastupe u svim značajnim salama u Beogradu. Decembra 2017. godine nastupili su na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u okviru koncerta najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti koji je te godine proslavio 80 godina postojanja. Publici u Ustanovi Gvarnerius, Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije, predstaviće se Šostakovičevim Klavirskim kvintetom u g molu, opus 57.

Ulaz na koncert je slobodan.

Sedmu sezonu ciklusa koncerata “FMU i Gvarnerius nagrađuju”, koja promoviše najbolje akademce Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.