Koncert Luke Ilića i Senke Simonović u Gvarnerijusu

U Ustanovi Gvarnerius, u ponedeljak, 13. maja, sa početkom u 20 časova, beogradskoj publici predstaviće se mladi, višestruko nagrađivani violinista Luka Ilić, jedan od najboljih studenata Fakulteta umetnosti u Nišu, koji će nastupiti uz klavirsku saradnju Senke Simonović. Na programu koncerta su dela Baha, Bramsa, Čajkovskog i Vijenjavskog a ulaz je slobodan.

Luka Ilić je rođen u Nišu 2001. godine, gde je završio nižu muzičku školu u klasi profesorke Miljane Hristov. Sa samo 14 godina je upisao Fakultet umetnosti u Nišu u klasi profesorke Marije Rajković. Dobitnik je dve prve nagrade na međunarodnom takmičenju u Makedoniji. Godine 2018. je zapažen na festivalu i letnjoj akademiji muzike „Strings“ u Leskovcu u okviru koga je dobio priliku za individualni rad sa poznatim violinistom Valerijem Sokolovim. Luka je dobitnik je nagrade grada Niša za izuzetan doprinos kulturi i stipendije grada za talentovane studente.

Senka Simonović (Kruševac, 1984.) diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2007. godine u klasi prof. Svetlane Bogino. Godine 2008. sarađivala je sa našim eminentnim profesorom i pijanistom Aleksandrom Serdarom tokom specijalističkih studija na Fakultetu umetnosti u Nišu. U periodu od 2010. do 2012. godine usavršavala se u Školi Kantorum u Parizu, Francuska, u klasi profesora Eugena Inđića. Trenutno je student treće godine doktorskih akademskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. dr Biljane Gorunović.