Koncert maestra Jovana Kolundžije u Ćupriji

Koncertom u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u četvrtak, 25. oktobra (19h), nastavlja se velika koncertna turneja našeg proslavljenog violiniste Jovana Kolundžije po gradovima Srbije. Maestro Kolundžija nastupiće u pratnji sjajnog mladog pijaniste Nikole Zaringera a publika će imati priliku da uživa u klasičnim delima Sen-Sansa, Leklera, Šopena, Čajkovskog, kao i najlepšoj filmskoj muzici Legrana, Hesa i Njumena.

Pokrovitelj turneje je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije a organizator Centar lepih umetnosti „Gvarnerius“, umetnička zadužbina Jovana Kolundžije koju je osnovao 2001. godine i u kojoj je do sada realizovano više od hiljadu umetničkih projekata visokog kvaliteta.

Kao neko ko kontinuirano pruža podršku mladim kolegama muzičarima, maestro Kolundžija svoje turneje po Srbiji posvećuje pre svega mladim umetnicima, te će u okviru ovogodišnje turneje održati majstorske kurseve najboljim učenicima muzičkih škola iz gradova domaćina, a najbolji među njima pridružiće se maestru na sceni.

Impresivnu umetničku karijeru proslavljenog srpskog violiniste obeležilo je preko četiri hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, nastupi u više od četrdeset zemalja, brojne turneje u Evropi, Americi, Kanadi, Aziji, Južnoj Americi, grandiozni ciklusi koncerata i brojne osvojene nagrade od Pariza, preko Londona, Zagreba, Beograda, Budimpešte. Čine je i najznačajnija domaća priznanja – Oktobarska nagrada, Vukova, Zlatna lira, Gramata patrijarha Pavla, Zlatni beočug… koje svedoče o njegovim visokim umetničkim dostignućima.