Koncert višestruko nagrađivane pijanistkinje Galine Nikolin

Talentovana sedamnaestogodišnja pijanistkinja, dobitnica više od 40 internacionalnih i domaćih nagrada Galina Nikolić održaće koncert u Ustanovi Gvarnerius u petak, 11. maja 2018. godine, sa početkom u 20 časova. Na programu koncerta su dela Baha, Betovena, Šopena i Lista a ulaz na koncert je slobodan.

Galina Nikolin (2001.) je student prve godine klavira na FMU u Beogradu u klasi prof. Vladimira Miloševića. Počela je da svira klavir sa šest godina, a prvi koncert je održala sa osam godina, debitujući kao solista sa Beogradskim gudačkim orkestrom ”Dušan Skovran” u sali Kolarčeve zadužbine.

Nastupala je sa orkestrom “Stanislav Binički”, sa dirigentom Aleksandrom Vujićem u Beogradu 2011. godine. Iste godine je svirala i sa orkestrom filharmonije u Sankt Peterburgu. Bila je učesnik BEMUS-a 2015. godine. Polaznik je letnje internacionalne škole klavira u Izraelu 2015. i 2017. godine, gde se usavršavala kod renomiranih profesora kao sto su Dmitry Bashirov, Tatiana Zelikman, Emanuel Krasovsky, Andre Michel Schub, Aviram Reichert, Xiaohan Wang.

Usavršavajući se u radu sa istaknutim  pedagozima prof. Natalijom Tomić (Fakultet umetnosti u Kragujevcu), a sada sa prof. Natalijom Mladenović (Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu), Galina je vrlo brzo ostvarila zapažene rezultate, o kojima svedoči više desetina prvih nagrada i laureata, kako na domaćim, tako i na inostranim takmičenjima.