Koncertna nedelja u Gvarneriusu

Posetioce Gvarnerijusa očekuju tri sjajna koncerta za kraj juna i početak leta!

Prof. dr Smiljka Isaković, pijanistkinja, čembalistkinja, pedagog, kulturolog i publicistkinja, koju kritika naziva „Kraljicom čembala“ i „Prvom Damom čembala“ održaće koncert u utorak, 25. juna (s početkom u 20 časova). Na istorijskoj kopiji francuskog instrumenta iz 18. veka, Blanše-Tasken, iz radionice Granciera (Milano,1985.), izvešće atraktivan program koji čine dela Berda, Krofta, Kuprena, Ramoa, Teodorakisa i Ksarhakosa.

U petak, 28. juna (19 časova) sa Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu dolazi jedan od najboljih studenata harmonike, višestruko nagrađivani mladi umetnik Miodrag Đorđević, koji će nastupiti uz klavirsku saradnju pijanistkinje Sanje Lukovac, a na programu ovog koncerta su dela Repnikova i Zolotareva.

U subotu, 29. juna (20 časova), u okviru 8. sezone ciklusa „FMU i Gvarnerius nagrađuju“, nastupiće klavirski kvartet „Animato“, pobednik međunarodnog takmičenja „Donne in Musica“, koji će izvesti dela Štrausa i Martinua. Članice kvarteta, violinistkinja Teodora Boljanac, violistkinja Jelena Mitrović, čelistkinja Jovana Milenković i pijanistkinja Marija Obrenović su studenti doktorskih studija na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, na predmetu Kamerna muzika.

Osmu sezonu ciklusa „FMU i Gvarnerius nagrađuju“, koji promoviše najbolje studente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Beograd.

Ulaz na sva tri koncerta je slobodan.