Perkusionistički ansambl iz Norveške “SISU”

Perkusionistički ansambl iz Norveške (SISU) održaće koncert za školsku decu uzrasta od 7 do 13 godina u ponedeljak, 12. novembra 2018. sa početkom u 18 časova u Ustanovi Gvarnerius.

Perkusionistički ansambl iz Norveške (SISU) je osnovan 1993. godine. Danas zauzima mesto jednog od najistaknutijih savremenih muzičkih ansambala u Skandinaviji. Ansambl predstavlja i interpretira savremenu klasičnu muziku najvišeg kvaliteta, kako norveških tako i internacionalnih kompozitora.
SISU se primetno izdvaja zbog svoje jedinstvene muzičke estetike, rezvijene kroz otvoreni i istraživački stav prema svakom muzičkom izazovu. Sa više od 20 godina iskustva na norveškoj i međunarodnoj muzičkoj sceni, SISU predstavlja pokretačku snagu kada su u pitanju „udaraljke“ – perkusionistički instrumenti.
Perkusionistički ansambl iz Norveške (SISU) intenzivno nastupa na mnogim prestižnim događajima kao i na čestim internacionalnim turnejama gde zvanično predstavlja norvešku kulturu i državu. SISU je nastupao u više od 20 zemalja od kojih se u toku prethodne godine ističu venevropske turneje u Vijetnamu, Nepalu, Šri Lanki, Indiji, Tajlandu i Indoneziji.
Organizator: Perkusionistički ansambl iz Norveške
Pokrovitelj: Norveški odbor za kulturu
Koordinator projekta: Kilmulis design
Podrška: FFUK (Fond za izvođačke umetnike, Norveška), Ustanova Gvarnerius, Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije, „Udruženje umetnici“ iz Beograda i Kilmulis design