Pijanistički resital Stefana Ivkovića u Ustanovi Gvarnerius

U petak, 30. marta 2018. godine, u 20 časova u Ustanovi Gvarnerius, Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije, nastupiće Stefan Ivković, dvadesetsedmogodišnji pijanista sa preko 30 domaćih i inostranih nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, i bogatom internacionalnom karijerom. Na programu su F. List, J. S. Bah, E. Grig, a ulaz je slobodan. 

Pijanista Stefan Ivković je rođen 3. avgusta 1989. u Jagodini. Svoje muzičko obrazovanje započinje u muzičkoj školi  Stanislav Binički, od 1997. godine, u klasi  harmonike prof. Vlade Milanovića, a od 1998. u klasi klavira, prof. Ljerke Vukelje. Svoje muzičko obrazovanje nastavlja u muzičkoj školi Kosta Manojlović u Zemunu od 1999. godine.

Stefan Ivković je dobitnik ukupno 16  prvih nagrada na takmičenjima u Srbiji na oba instrumenta u periodu 1997 – 2002. god. Takodje je dobitnik dve prve nagrade na međunarodnim  takmičenjima harmonike, u Slovačkoj 1999. i u Novom Kneževcu  2001. godine.

Na velikom međunarodnom takmičenju klavira u Košicama u Slovačkoj, 2001. godine, osvojio je 3. mesto i odmah zatim je dobio ponudu od Muzickog Instituta Barratt Due u Oslu da školovanje nastavi u Norveškoj u njihovoj Školi za talente (Unge talenter).

Stefan Ivković se sa svojim roditeljima preselio u Norvešku 2002. godine gde nastavlja muzičko školovanje u Barratt Due Školi za talente, u klasi klavira prof. Marina Piassova (Rusija),  prof. Jiri Hlinka (Česka),  prof. Yoko Toda (Japan).

Pošto je položio prijemni ispit dobio je mesto u «Konzervatorie klassen» na istom Institutu 2004 godine, kao jedan od 10 najtalentovanijih mladih muzičara iz cele Norveške. Stefan je završio četvorogodišnji bachelor Barratt Due u klasi prof. Helge Kjekshus (Norveška) i prof. Hans Pålsson (Švedska) sa najvišim ocenama.

Od 13. godine živi u Oslu gde je završio magistarske studije na državnoj Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu sa najvišim ocenama i proglašavaju ga za najboljim pijanistom Skandinavije, a uporedo magistrirao na matematičkom fakultetu u Oslu sa ocenom 9.89.

Sada je na doktorskim sudijima matematike na Matematičkom fakultetu u Beogradu sa željom da ostane u svojoj zemlji.