Površnost

Našli smo savršen način da funkcionišemo. Ti meni ne govoriš sve, a ja tebe ne slušam, u potpunosti, ni ono što mi govoriš. Ja ne zapitkujem, ne insistiram, čak ni onda kada je priča krajnje nelogična. Prihvatam samo ono što se uklapa  u sliku koju smo zajedno stvorili. Svako je srećan na svojoj strani sveta, svako daje od sebe samo ono što želi i što mu odgovara.

Obožavam što možemo do beskonačnosti razmenjivati šaljive poruke, pričati prazne priče, komentarisati stanje u svetu, ali nikada jedno drugo. Volim što ne moram razmišljati o svakom odgovoru, jer ni jedan to ne zahteva.

Previše si mi drag da bismo se rastali i razbili ovu farsu. Ja nju volim, jer je moja ljubav prema tebi taman tolika da bi me bolelo da odeš, a ne prevelika da bih se potrudila da je popravim.

Zato se svaki put i pravim da ne primećujem kada osetim da nešto prikrivaš. Tako je najbolje za oboje. Bojim se da kada bi znala sve, morala bih reagovati, moj mi karakter ne bi dozvolio da prećutim. Ti bi se našao povređenim, kritikovanim i otišao bi zauvek. U meni bi ostala praznina i griža savest. Ništa od toga ne bismo dobili, a meni bi nedostajalo bi mi sve ono što smo imali.

Ja dobro znam da ti i ja pružamo jedno drugom, ono što niko drugi nije uspeo da nam da. Tu smo kada nas sve ostalo opterećuje. Pričamo ono što bi voleli da je istina, pa bar na trenutak uspevamo da zaboravimo one muke i boli, koje nas pritiskaju izvan toga.

Nijedno od nas ne traži više od toga. I, to je OK.

Na kraju se oboje okrenemo i nastavimo dalje svojim putem.

Površnost nas podseti da smo dubinu ostavili na drugom mestu, često postanemo svesni koliko nam znači i onda pohitamo da joj se vratimo. Setimo se da postoji i ono što nas prožima, što nas iskreno dotiče.

I, nastavićemo da funkcionišemo ovako, i bićemo srećni zbog toga ne tražeći ništa više. Bitno je samo da  znamo da smo tu jedno za drugo, kada nam sve ostalo postane teško i turobno, nerazumljivo i bezizlazno, ako ništa drugo bar da na trenutak zaboravimo sve to.

Zato se svaki put nasmešim kada te vidim, obradujem kada te čujem. Ne tražim ništa više od ovoga, jer je to sve što želim.

I, površnost je OK, kada on nje to i očekujemo da bude.


Izvor fotografije: www.pinterest.com


 

Ceca voli da analizira, objašnjava sebi postupke i ljude, i neprestano se trudi da razume svet oko sebe. Veruje u bajke i jednoroge, a boji se pomisli da nismo svi, bar pomalo, dobri. Smatra da su ljubav i prijateljstvo osnova sreće. Duboko emotivno i razmaženo biće, koje daje sve od sebe da se svakoga dana promeni nešto nabolje.