◊ prevela i prilagodila Milica Stanisavljević  izvor: Christmas.com 

Najbolji način da rasplamsate praznični duh u sebi jeste da uživate u tradicionalnim aktivnostima pripreme za praznik. Sajt Christmas.com (uz neke Outlouderske dodatke!) donosi vam nekoliko sjajnih načina da se “uprazničite”. Pročitajte naše preporuke. 🙂 

Pronađite savršenu jelku

Spakujte svoju porodicu i krenite u potragu za jelkom. Bez obzira na to da li posećujete market sa jelkama ili istražujete šume, nije teško uhvatiti novogodišnji duh koji se zasigurno vrzma oko svih tih jelki. Najbitnije od svega je da, ako se već odlučite za prirodnu jelku, izaberete onu sa busenom. Šta mislite o tome da kupite jelku sa busenom i vratite je u svoje stanište do sledeće godine?

Odbrojavajte do Božića 

Povezujte papirne trake u lanac koji će označavati svaki dan od Nove godine do Božića. Ovo je zabavna alternativa tipičnom iščekivanju Božića i sjajan način da vam i nakon novogodišnjeg odbrojavanja ne ponestane euforije.

Napravite personalizovane ukrase za jelku

Pravljenje novog ukrasa za jelku svake godine može biti divna novogodišnja tradicija. Pravljenje personalizovanih, unikatnih novogodišnjih ukrasa zabavan je način da pokažete svoj praznični duh i odlična niskobudžetna ideja, ne samo za ukrašavanje jelke nego i poklona za vaše najbliže.

Provedite veče ukrašavanja jelke uz toplu čokoladu 

 Ako do sada to niste uradili, sjajan je trenutak da od ukrašavanja novogodišnje jelke napravite posebnu prazničnu tradiciju. Odvojte malo vremena da istražite odakle potiču vaši omiljeni ukrasi i šta ih čini posebnim. Ne bi bilo loše ni da isprobate neke nove ideje za dekorisanje.

SONY DSC

Uradi sam

Angažujte celu porodicu na pravljenju ručno izrađenih poklona koje ćete podeliti prijateljima i komšijama. Pokloni u teglama su posebno laki i za izradu i za dekoraciju.

Uzvratite

Za neke ljude, praznici su težak period. Postoji mnogo pojedinaca i porodica koji, između ostalog, nemaju ni praznične poklone ni večeru. Shvatite da je praznični duh duh davanja i pomozite onome kome je pomoć potrebna. Napravite praznični paket za porodicu u svom komšiluku, napravite štand sa hranom ili odećom ili kontaktirajte sa lokalnom javnom kuhinjom ili domom za druge dobre ideje o tome kako da sa svojom porodicom date svoj doprinos prazničnoj atmosferi.

Uživajte u prazničnim melodijama

Uključite plejlistu sa omiljenim prazničnim melodijama i pustite da novogodišnji duh i notama ispuni vašu kuću. Odštampajte tekstove omiljenih pesama tako da svi možete da pevate zajedno! Ako se osećate previše avanturistički i želite da širite prazničnu radost i na ostatak vaše ulice, organizujte javni nastup! 🙂

 Provedite veče uz praznične filmove

Iskokajte kokice, ušuškajte se – i spremni ste za veče uz praznične filmove. Elf, Polar Express, White Christmas i nezaobilazni Home Alone su filmovi koje tradicionalno vezujemo za praznike, ali zašto se ograničiti samo na njih?

kevin-mccallister-from-home-alone

Provozajte se i uživajte u prazničnoj rasveti

Sedite u svoj auto ili u autobus i kružite praznično osvetljenim ulicama. Ne samo što će doprineti širenju vašeg prazničnog duha – ovo iskustvo vas može inspirisati novim idejama za novogodišnju dekoraciju.


Naposletku, bez obzira na to kako izaberete da proslavite praznike koji nam pristižu – uradite to sa svojom porodicom i prijateljima. Redakcija sajta Outloud.rs želi vam da uživate u predstojećim praznicima. 

Piskaralo uvek željno čipsa, vina, trilera i društvenih igara. Bacila u vodu tri godine ekonomije da bi zaplivala u vodama pisanja, studiranja španskog, i življenja, generalno. Nije se pokajala. Neće reći koliko ima godina, jer i kad kaže – niko joj ne veruje.