Sama svoj life coach

Tužno je što ljudi zaboravljaju mnoge stvari ili ih interpretiraju onako kako im odgovara.

Pojave se niotkuda puni životnih mudrosti. Pričaju naširoko i nadugačko kako svi mi moramo nešto ili kako treba da promenimo ono u čemu smo uživali, čemu smo se najviše radovali zbog nekih viših ciljeva.

Odjednom postaju intelektualci koji se razbacuju izrekama i citatima iz par osrednjih psiholoških knjižica. Pripovedaju o najboljim načinima življenja, o svrsi života, o nekoj budućnosti koju ćemo sebi obezbediti ako živimo onako kako nam se tamo kaže.

Ne mogu, a da se ne zapitam čiji su to viši ciljevi.

Da su moji, verovatno ne bi bio potreban neko da mi to kaže.

Nije mi jasno kako se uvek neko nađe da mi pripoveda šta je najbolje za mene, šta je to što treba da radim, čime da se bavim, gde da izlazim, sa kime da se viđam.

Da li je postalo moderno udeljivati savete i baviti se life coaching-om?

Ne volim ni profesionalce, a kamoli potpune amatere koji se bave mudrovanjem.

Koliko god da smo dobri, bez obzira koliko me dugo poznaješ, ne možeš znati šta ja treba da radim, ili bolje rečeno šta je meni potrebno.

Zahvaljujem se za svaku dobronamernu primedbu, ali ona to treba i da ostane. Ne treba da se pretvori u spisak dnevnih obaveza sa ciljem da mi se poboljša život.

Sama ću ga živeti kako ja želim.

I, na kraju prihvatila bih i to  možda, kada bih bila sigurna da zaista veruju u to što pričaju.

Ali, duboko u sebi osećam da se njihova potreba da srede moj život zasniva na tome da nisu sredili svoje. Nekada nisam sigurna da li na taj način skreću sebi ili drugima pažnju od onoga što njima nedostaje, od njihovih grešaka i neostvarenih želja.

Zato odlučujem da živim onako kako želim, pa i da upropastim svoj život, to ću uraditi zato što je to bio moj izbor ili zato što mi je tako delovalo najbolje u trenutku.

Sama sam sebi najbolji life coach,  bez obzira što svi misle da bolje znaju.


Izvor fotografije: www.pinterest.com


Ceca voli da analizira, objašnjava sebi postupke i ljude, i neprestano se trudi da razume svet oko sebe. Veruje u bajke i jednoroge, a boji se pomisli da nismo svi, bar pomalo, dobri. Smatra da su ljubav i prijateljstvo osnova sreće. Duboko emotivno i razmaženo biće, koje daje sve od sebe da se svakoga dana promeni nešto nabolje.