Telo kao instrument 24. i 25. avgusta u Beogradu

U avgustu, posle gostovanja na Javorwood festivalu (Bjelašnica, Sarajevo, BIH) i Mountain Music festivalu (Divčibare, Srbija) “Da i Re, telo kao instrument”, svojevrsni hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa grupe Alice in WonderBand će se odigrati 24. i 25. avgusta na sceni Kosmodrom, Dorćolsko narodno pozorište, Solunska 24, u 20.30 h.

Fotografija: Kosmodrom Beograd, Đurđica Vali Gajić

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su izvođači koji se bave zanimljivom tehnikom body percussion ili telesne perkusije. Muziku proizvode isključivo telom i glasom, uz dodatak instrumenata kao što su didžeridu ili kazu.​ Predstavu je režirala Višnja Obradović, za kostim je zadužen “Lutkart“, a za stajling “Beastic“.

Fotografija: Javorwood festival, Arman Fatić


Predstava “Da i Re, telo kao instrument” je imala premijeru na „Festivalu uličnih svirača” u Novom Sadu 2016. godine, a igrana je na „BELEF“-u, festivalu „Piano city Novi Sad”, festivalu “Nedelja stranih kultura” u Parizu, „Milano klaun festivalu“ u Milanu, a gostovala je i u Nemačkoj, Austriji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Nagrađena je specijalnom Trema plaketom na 21. Art Trema Festu u Rumi za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza, kao i specijalnom nagradom na Internacionalnom festivalu alternativnog teatra Gest u Sečnju, za fascinantan istraživački postupak na telu i njegovo pretvaranje u pozorišni zvučni znak.

„Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“
Peter Kes, Zidojče Cajtung

Fotografija: Sveta Barbirija, Vladimir Nikodijević

Radionica „Telo kao instrument“ održaće se 26. 08. u 12 h na Stražilovu, blizu Sremskih Karlovaca, u sklopu ture „Uhvati ritam prirode“ koju organizuje UG Via Serbia. Vokalni segment vodi Ana Vrbaški, a tehniku telesnih perkusija predaje Marko Dinjaški.


VIDEO: „Uči me, majko, karaj me“, tradicionalna makedonska pesma

Događaji na Fejsbuku:
https://www.facebook.com/events/235625367262982/
https://www.facebook.com/events/634887146904498/
https://www.facebook.com/events/2075667539348764/


Kontakt:
​​Za dodatne informacije obratite se na mejl contact.awb@gmail.com ili se informišite na sajtu www.aliceinwonderband.com.