Veče Franca Lista u izvođenju pijanistkinje Dragane Tomić

Pijanistkinja Dragana Tomić, dobitnica prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada, održaće koncert „Veče Franca Lista“ u okviru ciklusa „FMU i Gvarnerius nagrađuju“ u Ustanovi Gvarnerius u petak, 28. septembra 2018. godine, sa početkom u 20 časova. Na programu koncerta su najlepše klavirske kompozicije Franca Lista a kao gošća koncerta nastupiće mlada violinistkinja Milica Petrović uz saradnju korepetitora Ranke Petrović. Ulaz na koncert je slobodan.

Dragana Tomić (Beograd, 1993) svoje muzičko obrazovanje započinje sa 11 godina u muzičkoj školi “Mihailo Vukdragovic” u Šapcu. Diplomirala je klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović a master akademske studije završila u klasi prof. Vladimira Miloševića. Još kao učenica osvojila je veliki broj nagrada u zemlji i inostranstvu.

Aktivno nastupa na koncertima u zemlji i inostranstvu, solistički i u kamernim sastavima. Sa orkrestrom RTS-a i maestrom Vesnom Šouc izvela je Končertino za klavir, dve harfe i kamerni orkestar Vasilija Mokranjca povodom obeležavanja 175 godina Srpske akademije nauka i umetnosti (2016.). Nastupala je u sali Kolarčeve zadužbine, Banskog dvora u Banjaluci, galeriji SANU Beograd , galeriji Kulturnog centra Srbije u Parizu, galeriji Kolarčeve zadužbine, galeriji UK Parobrod-a, Sali studentskog kulturnog centra, Dečijeg kulturnog centra Beograd, Guarnerius-a, Gradskoj kući u Subotici, Matici sprskoj u Novom Sadu, Svečanoj sali Skupštine grada Leskovca, sali Doma vojske u Vranju i na Akademiji umetnosti u Tirani. Učestvovala je na festivalu “Piano summer” u Vranju i 26. Međunarodnoj tribini kompozitora u Beogradu. Usavršavala se kod A. Sokolova, S. Oritz, A. Puodziukas, M. Pinta, S Bogino, V. Ogarkova i I. Laszka.

Dobitnica je nagrade “Stevan Mokranjac” za najtalentovanijeg učenika MŠ “Mihajlo Vukdragović” u Šapcu, nagrade iz fonda “Emil Hajek” kao najperspektivniji mladi pijanista FMU, nagradu SANU iz fonda “Stanojlo Rajičić” za najbolji solistički koncert sezone 2016/2017. i nagradu iz fonda “Srđan Grbić” kao najuspešniji student FMU. Zaposlena je u MŠ “Stanković” u Beogradu