Završni koncert 10. međunarodnog festivala “Dani harmonike”

U utorak, 24. aprila 2018. (20č) u Ustanovi Gvarnerius održaće se završni koncert 10. međunarodnog festivala “DANI HARMONIKE” na kojem će nastupiti laureati festivala i jedan od najpriznatijih svetskih umetnika na harmonici – Vladimir Murza iz Ukrajine.

Ulaz na koncert je slobodan.

Festival „Dani harmonike“ prvi put je održan u Ugljeviku 2009. godine. Pored koncerata, seminara, stručnih predavanja, organizuje se takmičenje solista na harmonici i kamernih sastava i orkestara koje ocenjuje međunarodni stručni žiri, sastavljen od renomiranih i u praksi dokazanih muzičkih pedagoga i izvođača iz više zemalja.

Ime ukrajinskog umetnika Vladimira Murze, dobro je poznato kako u krugovima profesionalnih muzičara tako i u krugovima ljubitelja muzike, po mnogobrojnim nastupima u prestižnim koncertnim salama Ukrajine, Rusije, Nemačke, Kanade, Litvanije, Španije, Finske, Austrije, Bugarske, Srbije i ostalih zemalja bivše Jugoslavije.

Vladimir Murza radi kao profesor na Muzičkoj akademiji A.V. Neždanova u Odesi.  Solista je Odeske filharmonije, a od 1997.godine  I nosilac počasnog zvanja zasluženi umetnik Ukrajine. Pobednik je mnogih nacionalnih i međunarodnih takmičenja. Učesnik je brojnih međunarodnih festivala i seminara. Stalni je član žirija na međunarodnim takmičenjima.

Autor je originalnih aranžmana i transkripcija za harmoniku, kao i mnogih naučnih članaka i publikacija u različitim izdanjima.

Na repertoaru ovog vrsnog umetnika nalaze se kompozicije različitih stilova i epoha, od baroka do savremene muzike i džeza, kao što su dela Skarlatija, Mocarta, Baha, Franka, Regera, Štrausa, Belošickog, Vlasova, Semjonova, Holminova, Černjikova, Galiana i mnogih drugih.